یکی ازشایع ترین بیماریهای ناخن، خشکی و شکنندگی ناخن و همچنین ریش ریش شدن کناره ناخن است که در اثر تماس زیاد با آب، مواد شوینده و شیمیایی ایجاد می شود.
خشکی و شکنندگی ناخن ها اغلب در میان خانم های خانه دار مشاهده می شود، در این حالت ناخنها لایه لایه و سطح آنها ناهموار میشود.
بلند کردن ناخن، استفاده بیش از حد از سوهان ناخن، مانیکور کردن مداوم، استفاده بیش از حد از لاک ناخن و به کار بردن لاک پاک کن های حاوی استون موجب آسیب به بافت ناخن و شکنندگی آن می شود.
شکل ظاهری و سلامت ناخن ها، نشان دهنده وضعیت سلامتی و تغذیه فرد هستند. سوءتغذیه و کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی نه تنها موجب کندی رشد ناخن ها می شوند بلکه موجب آسیب ناخن ها شده و با خشکی و شکنندگی آنها همراه هستند.
در زیر ۱۹ مورد توصیه برای ذاشتن ناخن های زیبا را برایتان گذاشته ایم لطفا با نظراتتان ما را یاری کنید
۱-از رژیم غـذایی متـعــادل کــه شـامــل مقادیر فراوان از میوه ها و سبزیجات تازه، حبوبات و گوشت لخم میباشد اســتفاده کنیم.
۲– استفاده از دستکش هــنـگـام انـجام وظـایف خـانه به ویــژه شستن ظرفها.
۳– ناخن را با برس ویژه تمیز کنیم مخصوصا پس از کار با مواد کثیف.
۴– برای سوهان کشیدن ناخن هایمان از سوهان های نرم و ظریف استفاده کنیم .
۵– از ناخن ها استفاده ابزاری نکنیم مثلا از آنها برای بیرون آوردن منگنه استفاده نکنیم.
۶– اگر ناخن های پای مان ضخیم بوده و کوتاه کردن آنها دشوار است آنها را بمدت ۵ الی ۱۰ دقیقه درون مخلوط آب و نمک گرم(یک قاشق چای خوری نمک در نیم لیتر آب) فرو ببریم. این کار باعث نرم شدن آنها میگردد.
۷– ناخنها را برای دارا بودن حداکثر استحکام بـاید بـطور مستقیم کوتاه کنیم و اندکی در گوشه ها گرد شوند.
۸– از جویدن ناخنها خودداری کنیم.
۹– صـابون و مواد شوینده قوی سبب خشکی و ترک برداشتن ناخنها می گردند. بـرای شستن دستها از صابونهای ملایم استفاده کنیم.
۱۰– بیش از یکبار در هفته از لاک بر ها استفـاده نـکنـیـم زیـرا آنـها بـاعـث خشـکی ناخن میگردند.
۱۱– پس از سوهان کشیدن ناخن هـا، آنهـا را برای چنـد دقیـقه درون آب گرم صابون دار ماساژ دهیم تا چربی ناخنها گرفته شود.
۱۲– آب و مایعات فراوان بنوشیم.
۱۳– برای داشتن ناخن های سالم مصرف روزانه ۲٫۵ میـلی گـرم بـیوتـیـن (غیـر از زنـان باردار) و غذاهای حاوی بیوتین مانند تخم مرغ و جگر بسیار مفید میباشد.لازم به ذکر است که این دوز را فقط زیر نظر پزشک می توان مصرف نمود.
جگر، کره بادام زمینی، زرده ی تخم مرغ، سویا، غلات سبوس دار و قارچ از جمله منابع غنی بیوتین به شمار می روند و به سلامت ناخن ها کمک می کنند.
۱۴– هر روز دستان و ناخن های خود را با مواد مرطوب کننده مرطوب کنیم.
۱۵-از غذاهای سرشار از سولفور و سیلیکون مانند گل کلم و ماهی استفتده کنیم.
۱۶– آب هویج تازه بنوشیم چون سرشار از کلسیم و فسفر بوده و در استحکام ناخنـهـا بسیار مفید میباشد.
۱۷– براق کننده لب برای نرم کردن ناخن ها بسیار موثر میباشد.
۱۸– پس از لاک زدن حتما از براق کننده لاک(برق ناخن) استفاده کنیم زیرا باعث میشود ناخن ها در برابر شکنندگی مقاوم تر شوند. همچـنین بـراق کنـنـده را بـدون لاک نـیــز به ناخن های خود بزنیم زیرا با این کار رطوبت ناخنها حفظ میگردد.